Bingo regler guide till spelet

Bingo är både roligt och enkelt. Det kan hända att reglerna skiljer sig något från sajt till sajt, men grundreglerna är alltid desamma. Den vanligaste varianten av bingo är den traditionella med nummer från 1 till 75 slumpvis utspridda i tre olika rutor. Dessa tre rutor består av 25 små rutor i en formation av 5 gånger 5. Rutan i mitten brukar dock vara utan nummer, blank, och agerar ibland som joker, då den kan räknas som vilket nummer som helst. Längst upp på brickan står det BINGO, och dessa bokstäver länkas samman med numren som står i rutorna nedanför.

För den som är ny i bingovärlden

Spelet börjar genom att bollar slumpmässigt dras. Om du spelar på en bricka med nummer 1 till 75 är det 75 bollar i korgen från början. Online kan du oftast välja hur bollarna ska dras, om det ska ske manuellt, automatiskt ett och ett, eller automatiskt alla nummer på en gång. När bollarnas dras från korgen markerar du dem på brickan. Du får bingo när fem av de numren du kryssat för skapar en rad på brickan. Raden kan antingen vara diagonal, lodrät eller vågrät. Det syns tydligt när ett nummer blir markerat, och ännu tydligare när numren bildar en rad. Det är med andra ord lätt att se när man vinner. Det är inte som förr när man satt med penna och papper och samtidigt försökte hinna med alla nummer som drogs. På så vis har det blivit roligare att spela bingo, när man slipper stressen. Spelet är slut när alla bollar är dragna. Ju tidigare du fått bingo, och ju fler bingorader du fått i ett spel, desto mer har du vunnit.

Öka chansen för storvinst med växande pott

Du kan öka dina vinstchanser genom att använda fler brickor samtidigt. Delar av kostanden för bingobrickorna adderas till en jackpott som växer jämsides med spelets gång. Summan av denna pott visas hela tiden längst upp i spelet så att alla deltagare kan se, och följer med tills det att någon vunnit. Alla sajter har olika regler, och ofta reduceras denna jackpott efter ett visst antal dragna nummer. Se till att ha koll på reglerna innan du börjar spelet.

Spela bingo med en personlig touch

Hos alla online bingo sajter finns det olika funktioner, inställningar och designer. Det ska vara en rolig upplevelse att spela Bingo, och vad som är roligt och värt är olika för olika personer. Därför är det bra att gå till inställnings menyn hos de olika sajterna, under själva Bingospelen och se till så att de har funktioner som passar dig och ditt spelande. Vissa har ljud som går att justera, andra har det inte, och så vidare. Vissa hemsidor har även andra varianter av samma spel som kanske är att föredra.