Kom igång med att spela craps

Craps är ett hasardspel som låter slumpen avgöra, mestadels. Det är kanske en av anledningarna till att det är ett av de mest populära spelen idag. Spelet går till så att man kastar två tärningar, och försöker få dem att landa på rätt tal. Innan spelet börjar gör man den första insatsen. Sedan kastar man tärningarna för första gången. Om summan av tärningarna är 7 eller 11 är det vinst redan vid första slaget. Om summan är 4, 5, 6, 8, 9 eller 10 blir den summan "the point" (det öppna talet). Det är sedan det talet du vill försöka upprepa. Spelet fortsätter därefter tills man antingen fått the point eller 7. Om man får 7 förlorar man automatiskt, så spelet håller alltså på ända tills någon fått antingen 7 eller the point.

Som rookie vid crapbordet

Som nybörjare kan det verka komplicerat vid en första titt på spelplanen, men grundreglerna i detta spel är väldigt enkla. Det är de olika satsningarna som kan förvirra, men det gäller att börja på en lägstanivå, och lära sig samtidigt som man spelar. Om man väljer att spela något som kallas "the pass line bet", vilket är den vanligaste och enklaste satsningen, så är vinsten den dubbla insatsen. Det räcker gott och väl att veta detta för att börja spela craps och njuta av spänningen som medföljer.

Ett lugnt sinne är en bra egenskap för crapspelare

Craps är ett snabbt, spännande och nervkittlande spel som garanterat höjer pulsen på alla spelare. Det kan gå snabbt i kurvorna i spelet, och det gäller att hålla sig lugn och satsa smart. Det är enkelt att dras med i stundens hetta, därför är det bra att kunna ha is i magen när man spelar craps.

Vanliga misstag vid crapsbordet

Den allra vanligaste misstaget man gör när man spelar craps är att man spelar med pengar som man inte har. När man förlorar pengar blir man alltid stressad, och speciellt om det är pengar man inte har. Då blir det lätt att man gör simpla misstag och satsar alltför våghalsigt. Genom att behålla spelpengarna på en separat plats och först ta fram dem när det är dags att göra en insats minskar man riskerna i att förlora pengar man inte har. Ett annat vanligt misstag är att satsa utan att känna till bankens fördel. Genom att inte kolla upp och ha koll på matematiken och tekniken innan man spelar ger man banken ett stort försprång, och man ger i stort sätt bort sina pengar till casinot. Att spela på höga odds är också en fälla många fastnar i. Det är oftast väldigt höga och lockande vinster på dessa satsningar, men det är otroligt låg vinstchans, och då är det nästan lika med att ge bort pengarna.